L’últim gran tabú

L’educació ha de preparar per la vida, i la principal certesa que ens iguala a uns i d’altres és que abans o després haurem d’afrontar el final. Sovint, l’única aproximació educativa a la mort es relaciona amb els processos de dol, la gestió del dolor davant l’acomiadament i la pèrdua. L’associació Dret a Morir Dignament Catalunya (DMD Cat) ens ofereix un seguit de recursos didàctics dissenyats des d’una perspectiva naturalitzadora de la mort:

Per últim, destaquem l’exposició “La mort, digna i il·lustrada”  comissariada per la figuerenca Alba Falgarona (Wäwä Ilustración), que ens ha servit per posar imatges a aquest post i que podeu conèixer mitjançant aquest curt video-reportatge: 25 artistes ens faciliten la seva particular visió d’una mort digna en una expo que des de Figueres itinerarà per diferents ciutats catalanes.

Més informació:

 

SÍ A LA MORT

Cada moment és el moment de néixer
i cada instant és l’instant de morir.
D’aquest saber morir vivint vull créixer
fins al trànsit darrer. Quin nou camí
se m’obre fosc? Malconeixem l’aquí
i no tenim cap lluc de la tenebra.
Sols sé que sóc un brot agut de febre
no recurrent, i que a la mort dic: sí.

Tomba de Joan Vinyoli
(Parc de Montjuïc, Barcelona)

 

2 comentaris sobre L’últim gran tabú

  • Molt interessant llegir l’Elisabeth Klüber Ross… El Clint Eastwood sembla fer-li un petit homenatge a la seva peli “Más allá de la vida”.

    “Las personas más bellas con las que me he encontrado son aquellas que han conocido la derrota, conocido el sufrimiento, conocido la lucha, conocido la perdida, y han encontrado su forma de salir de las profundidades. Estas personas tienen una apreciación, una sensibilidad y una comprensión de la vida que los llena de compasión, humildad y una profunda inquietud amorosa. La gente bella no surge de la nada”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *