COP OFF! al COP27

Diumenge 20 de novembre va acabar la 27a edició de la Conference of The Parties (COP27), la cimera anual de l’ONU sobre canvi climàtic. Després de quinze dies i dures negociacions, per primera vegada, es va aprovar un fons de finançament per compensar els països en desenvolupament perjudicats per l’escalfament global, tot i que, pel que fa als combustibles fòssils, no es va aconseguir cap avenç respecte als textos de la COP26.

La premsa internacional i de retruc la catalana, s’ha fet ressò de la notícia i l’han interpretada de maneres gairebé contradictòries. Des del fracàs que defineix VilaWeb fins a l’acord històric en què creu el 324.

Aquesta edició ja va néixer amb polèmica per la difusió massiva a Twitter d’una fotografia de FlightRadar24 on quedaria reflectit un augment descomunal d’ús de jets privats dels líders mundials per arribar a la seu de Sharm al-Sheikh. Tot i que no s’ha pogut validar amb certesa la data de la imatge, aquesta assenyalaria la paradoxa d’una cimera sobre el canvi climàtic que contribueix activament en les emissions contaminants.

Més enllà del clictivisme a xarxes, trobem la cimera paral·lela anomenada COP OFF! Alternative Climate Conference organitzada pel moviment Democracy in Europe Movement DiEM25 ens presenta una visió crítica i col·laborativa molt més constructiva.

Us convidem a passar pel seu canal de YouTube on resumeixen les intervencions dels dos dies de cimera alternativa.

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *