Google for Education

El valencià Alberto Gilsanz Mir i el madrileny Miguel Ujeda Gálvez van posar en marxa l’any 2013 un dels Google Educator Group més actiu d’Europa: GEG Spain. Una comunitat telemàtica d’aprenentatge col·laboratiu, que entre d’altres organitza anyalment trobades presencials (Catalunya, 2019). Impulsat per un potent equip de coordinació, a la seva web hi trobareu un prolífic banc de recursos en obert (link): materials d’aula, d’avaluació, de formació del professorat, experiències, projectes i instruments de centre educatiu… Certament interessant, innovador i molt útil.

Un tema molt diferent és l’ús que Google pot fer o deixar de fer amb les nostres dades com a usuaris, amb escreix a l’entorn educatiu, en tant que alumnes i/o menors d’edat. Suposadament cap, però opacament?… Hi ha servida una substancial polèmica. A començaments del curs 2019/20, l’entitat Xnet va posar sobre la taula la seguretat de les dades personals dins del paquet Google for Education, massivament utilitzat per les escoles públiques catalanes i pel propi Departament d’Ensenyament de la Generalitat (domini Xtec). Si us voleu aproximar al tema: aquí.

I ara, amb això del confinament/desconfinament i el que vindrà a partir del curs 2020/21, és cabdal conèixer experiències innovadores, però també estar al dia de les crítiques més garantistes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *