Per què fa falta un pacte educatiu?

Robert López

Per aquests deu gràfics que apareixen en aquest article de El País entre altres coses. Deu gràfics que posen de manifest alguns dels problemes clàssics de l’educació i que recullen algunes de les qüestions que els experts/es van exposar durant 2017 quan van passar per la Subcomissió del Congrés que estudia el tema. Seria el primer pacte educatiu de la història (es diu aviat) i tenen el termini de maig per presentar el primer text consensuat. En plena escalada de tensió política/electoral serà viable que no caiguin en els mateixos debats ideològics de sempre?

Algunes de les dades de l’article:

  • Pressupost. L’educació espanyola ha perdut 7.000 milions d’euros durant la crisi
  • Abandonament escolar. Un de cada cinc joves de 18 a 24 anys va marxar de l’escola solament amb el títol d’Educació Secundària Obligatòria. Espanya dobla la mitjana europea.
  • Assetjament escolar. L’observatori estatal per la convivència escola, que hauria de vigilar i coordinar accions contra el bullying no es reuneix des de 2011.
  • Escola concertada. La despesa pública va baixar un 12% mentre que la partida per concerts va pujar a una xifra rècord.
  • Avaluació dels sistema educatiu. La fotografia que fa PISA, l’avaluació internacional més famosa del món, deixa a Espanya a mitja taula.
  • Formació Professional. La OCDE destaca el baix impacte de la FP. Solament el 12% dels alumnes estan matriculats a FP, menys de la meitat de la mitjana (26%).

 

 

 

1 comentaris sobre Per què fa falta un pacte educatiu?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *