EL PERÍODE NADALEC JA ÉS INHÀBIL A EFECTES PROCESSALS

Els advocats, procuradors i graduats socials estan d’enhorabona: a partir d’ara el període nadalenc és inhàbil a efectes processals.

El passat 23 de desembre es publicà al BOE la Llei Orgànica 14/2022, de 22 de desembre, de transposició de directives europees i altres disposicions per a l’adaptació de la legislació penal a l’ordenament de la Unió Europea, i reforma dels delictes contra la integritat moral, desordres públics i contraban d’armes de doble ús.

L’aprovació de la citada Llei Orgànica suposa la modificació de l’article 183 de la Llei Orgànica del Poder Judicial, en el sentit de declarar inhàbil el període comprès entre el 24 de desembre i el 6 de gener (ambdós inclosos). També es modifiquen els articles 130 de la Llei d’enjudiciament Civil i 4 de la Llei reguladora de la jurisdicció social, que preveu una sèrie d’excepcions a aquesta norma general.

L’entrada en vigor d’aquesta Llei permet la conciliació personal, familiar i laboral dels col·lectius esmentats, posant fi a una reivindicació històrica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *