Carta als Reis…Mags. Or, encens, mirra… i caramels.

Per denunciar… Que no quedi…

El Rei Mag Baltasar fou objecte d’una denúncia per uns fets succeïts a la cavalcada de l’any 2010 a Huelva, instruïnt-se les diligències prèvies en el Jutjat d’Instrucció número 4 d’aqueixa ciutat. L’esmentada denúncia fou resolta per la resolució interlocutòria de data 26/06/2010, que a continuació us comento breument:

1.- En primer lloc el jutge instructor es va plantejar la possible causa d’abstenció en què podia incòrrer per amistat íntima o enemistat manifesta amb el denunciat o per tenir interès directe en la causa en reconèixer que “… sin poder ciertamente afirmar que exista una amistad íntima con la persona denunciada, reconoce el instructor que el Rey Mago Baltasar, con el concurso de los Reyes Melchor y Gaspar, le han venido ofreciendo anhelados presentes cada día 6 de enero desde que tiene uso de razón…”

2.- També es va qüestiona el jutge instructor la incompetència tant objectiva com funcional i territorial per a la instrucció de les diligències prèvies donat que, tal i com afirmava, “…  si verdaderamente fuera el Rey Mago Baltasar la persona denunciada, podríamos encontrarnos ante uno de los supuestos de inmunidad de jurisdicción que, conforme al art. 21-3 de la LOPJ, impedirían la acción de los Tribunales españoles. Habría entonces de determinarse la nacionalidad de Su Majestad, pues siendo notorio que procede de Oriente, hace más de dos mil años que no se resuelve la polémica en torno a su verdadero país de origen. De este modo, sólo conociendo su nacionalidad, aplicando las reglas de Derecho Internacional Público, podría dilucidarse a qué jurisdicción y a qué órgano judicial, dentro de la misma, correspondería instruir”.

3.- Els fets denunciats consistien en què “… en la cabalgata de Reyes de 2010, el Rey Mago Baltasar o, más probablemente, otra persona que se hacía pasar por él, arrojó los caramelos con un excesivo “ímpetu”, por emplear términos de la propia denunciante, con tan mala suerte que uno de los contundentes dulces golpeó en su ojo, causándole una contusión ocular. De tal hecho, sin embargo, considera el instructor que difícilmente podrá predicarse una responsabilidad penal ni del Rey Mago Baltasar ni de nadie…”.

4.- Evidentment, l’assumpte va concloure amb la resolució interlocutòria de la qual us he ofert el link a l’encapçalament d’aquest post i consegüent arxiu de la causa penal. Això si, no obstant recordar que la participació individual en determinats events col·lectius suposa el consentiment o acceptació dels riscos que la participació comporta, obre la possibilitat de què el denunciant -prèvia identificació amb major grau de precisió del possible encausat-, pugui entaular acció civil o administrativa d’exigència de responsabilitat patrimonial.

Que els caramels que us llencin aquest any els Reis Mags s’esdevinguin espurnes d’irisada i resplendent joia i llur dolçor impregni d’afabilitat els fets de la vostra vida quotidiana.

… Per desitjar … Que tampoc no quedi.

Bon nadal i millor any 2017.


Darrera revisió del post amb l’audició de Kathy’s Song d’Eva Cassidy -R.I.P.-.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *