TATP: la “Mare de Satanàs”

Àlex Muñoz

Els investigadors analitzen restes de TATP entre les runes de la casa d’Alcanar que va explosionar el passat 16 d’agost… saps què és el TATP?

El TATP o peròxid d’acetona (tambè conegut com “la mare de Satanàs” pels seus efectes devastadors)  és un potent explosiu a base d’ àcid sulfúric, peròxid d’hidrogen i acetona o, el que és el mateix, decolorant pel cabell, pastilles per encendre una barbacoa, aigua oxigenada i concentrat d’àcid cítric; la barreja d’aquestes substàncies dóna com a resultat el TATP.

Històricament, el TATP ha estat un dels explosius favorits dels grups terroristes a l’Orient Mitjà i en multitud d’ocasions els “immolats” omplien els seus cinturons amb aquesta substància. A occident, sembla que la tendència canvia i els terroristes l’estan fent servir com a iniciador per provocar explosions de grans dimensions en combinació amb materials altament inflamables com, per exemple, bombones de gas butà.

Amb aquestes dades, els investigadors disposen d’indicis suficients per pensar que els terroristes dels atemptats de Barcelona i Cambrils del passat agost, inicialment planejaven atemptar amb “furgonetes bomba”a diferents interessos turístics de la capital catalana; les furgonetes, carregades amb bombones de gas butà, les farien explosionar fent servir el TATP com a iniciador; per sort no van poder seguir aquests plans inicials ja que l’habitatge on hi residien i emmgatzenaven el gas va explosionar de manera accidental.

Més informació relacionada als següents articles:

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *