Estafa del retrovisor

Àlex Muñoz
 Que no t’enganyin amb aquesta estafa que es repeteix amb força a les nostres carreteres:

 Com funciona?

Els estafadors, habitualment estrangers i amb vehicles amb matrícula francesa, provoquen petit accident contra vehicles ocupats per una persona d’edat avançada; els danys afecten normalment els retrovisors i els delinqüents els hi donen la culpa.

Una vegada provocat el fals accident, demanen iniciar el corresponent comunicat d’accident i amb moltes presses i amb l’ argument que han de marxar de forma immediata al seu país d’origen, aconsegueixen atabalar encara més la víctima.

En un moment dels tràmits, l’estafador fa veure que truca a la companyia d’assegurances del víctima però la persona que agafa el telèfon, lluny de ser un agent de la companyia,  és un còmplice del frau.  Aquest fals agent d’assegurances comunica a l’estafat que aquest tràmit, en tractar-se d’un conductor d’un altre país, és llarg i costós i que el millor que pot fer és pagar-li les gestions i la reparació directament, amb la promesa que aviat li ingressaran aquest import, que sovint és d’entre 1.200 i 1.500 euros.

Què cal fer si em trobo en aquesta situació o sospito que em volen enganyar

Us recomanem estar alerta i no cedir a pagaments en efectiu a persones desconegudes. Inicieu els tràmits habituals després d’un accident accident de trànsit, a través de la companyia asseguradora.

També cal recordar que davant la insistència o inseguretat de qualsevol fet que pugui estar relacionat cal trucar al telèfon d’emergències 112 i activar els serveis policials.

Si ho prefereixes, mira’t aquest video: