Smile! #xist

Riure és una resposta biòlogica produïda per l’organisme com a resposta a determinats estímuls.  En els éssers humans, la conducta de riure es presenta a partir dels 4 mesos i segons els estudis més recents, és una forma de comunicación innata heretada dels primats i íntimament relacionada amb el llenguatge.

Norman Cousins va ser la primera persona en exposar públicament la correlació entre l’humor i la salut. Així, “L’humor serveix com una vàlvula interna de seguretat que ens permet alliberar tensions, disipar les preocupacions, relaxar-nos i oblidar-nos de tot”.

Actualment nombrosos estudis demostren que mitjançant l’humor i el riure es pot combatre l’estrés, enfortir el sistema immunològic, disminuir un 40% els infarts de miocardi i els accidents cerebro-vasculars i fins i tot atenuar el dolor en una sessió amb el dentista A més a més estadísticament està comprovat que les persones que riuen sovint viuen més anys que les persones que no ho practiquen a diari.

Riure és una eina curativa molt potent. Rient s’alliberen una gran quantitat d’hormones, en especial les endorfines, conegudes com les hormones de la felicitat. També s’alliberen serotonina, domapina i adrenalina. L’explosió de riallades provoca un estat molt semblant a l’èxtasis: aporta vitalitat, energía i incrementa l’activitat cerebral. Quan riem molts músculs del nostre cos que estaven inactius es posen de sobte en funcionament.

En definitiva, riure és un estímul molt eficaç contra l’estrés, la depresió i, evidentment, la tristesa.

Vist així, riure o no esdevé un tema sèrio, oi?     😉

Si no t’has convençut, ves al següent enllaç:

Somriu i descobreix com et canvia la vida

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *