Realitats familiars

Ana de Mingo

Ahir, dia 15 de Maig se celebrava el Dia Internacional de la Família. Dia que pretén commemorar i crear conscicència sobre el paper fonamental de les famílies en l’educació dels infants, des de la primera infància; i les oportunitats d’aprenentatge permanent que existeixen per a infants i joves.

 

I, parlant de famílies, la diversitat familiar a Catalunya és un fet innegable. Realitat diversa i canviant! Realitats noves fruit dels nous temps: famílies monoparentals, famílies homoparentals, famílies nombroses, reconstituïdes…

Aprofito per posar sobre la taula, que hi ha un nou “Projecte de llei” que pretén garantir que, les famílies monoparentals de dos o més fills siguin, per llei, també famílies nombroses. Caldrà seguir esperant!

Segons les darreres dades de l’IDESCAT, hi havia 269.900 llars formades per mares soles amb fills i 66.500 llars de pares sols amb fills.

 

Facilitar, també, diferents materials en relació als models de família:

Publicació en què, a partir d’experiències testimonials de famílies reals, un conjunt de periodistes apropen la quotidianitat de la realitat i la diversitat de les famílies catalanes.

Material pensat per promoure el diàleg i la conversa,i alhora reforçar l’aprenentatge de la llengua a través de la lectura.

Llegir històries que plantegen aquests models ajuda als nois i noies que se senten diferents a identificar-se amb els protagonistes i alhora, ajuda a la resta d’alumnes a adonar-se de la diversitat de situacions que hi ha al seu voltant.

Un llibre per ensenyar als infants que hi ha diferents tipus de família, doncs no sempre hi ha haurà un pare i una mare. I lectura, a partir de la qual, aprendran també les diferents maneres de poder tenir un nadó.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *