Paternitat

Ana de Mingo

Des de l’1 de gener de 2020, el permís de paternitat ha augmentat a 12 setmanes. Es preveu que, per al 2021, aquest permís sigui de 16 setmanes.

 

El permís de paternitat és una prestació que permet que els pares treballadors suspenguin el contracte de treball o cessin la seva activitat, durant els dies legalment establerts, amb motiu del naixement d’un/a fill/a, d’adopció o d’acceptació.

 

L’última pròrroga, en vigor des de l’1 de gener de 2020, va augmentar la seva durada a 12 setmanes. L’1 de gener de 2021, entra en vigor un nou increment que amplia la durada del permís a 16 setmanes per als naixements des d’aquesta data. El permís pot ser més extens, en casos de parts múltiples.

 

Com a tret característic, cal tenir en compte que, les primeres quatre setmanes de permís s’han de gaudir ininterrompudament després del naixement. Les setmanes restants es poden gaudir interrompudament des què finalitza el període obligatori, fins que l’infant compleixi 12 mesos.

 

Aquest 100% de permís pagat és intransferible, així que si el pare no ho gaudeix, tampoc no es pot traspassar a la mare. El Tribunal Suprem va determinar que les quantitats rebudes durant el permís de maternitat o paternitat estan exemptes de l’IRPF.

 

Per a més informació, directa de la Seguretat Social, CLIQUEU AQUÍ!

Altres entrades relacionades: Novetats en matèria de la Seguretat Social

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *