Projecte CAPTOR

Ferran Martos

Us animo a fer una ullada a aquesta pàgina web que descriu el projecte CAPTOR, es tracta d’una nova eina de treball, fruit de la col·laboració pública–privada, adreçada a fomentar la col·laboració entre les comunitats locals, la ciutadania, ONGs i el món científic amb l’objectiu de sensibilitzar i cercar solucions al problema de la contaminació de l’aire.

Vol generar una xarxa de comunitats locals en tres regions d’Europa (Barcelonès-Vallès Oriental/ Plana Padana (Itàlia) /Burgenland, Estíria i Baixa Àustria en Àustria), per monitoritzar la contaminació, recolzar a les comunitats en un aprenentatge col·laboratiu, pel que fa a la contaminació de l’aire i empoderar a la ciutadania i a la vegada introduir-la, en processos de participació i per tant en la presa de decisions, per cercar respostes als problemes de la contaminació.

El projecte farà servir sensors de baix cost per recollir dades d’aquests territoris participants que estan afectats per la contaminació. Aquests sensors seran gestionats i mantinguts pels propis usuaris/àries.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *