Perill!: “zombies del mòbil”.

Àlex Muñoz

Tot i que pugui semblar surrealista, les dades de la publicació científica “British Medical Journal” indiquen que fins un 20% dels atropellaments són causats per ‘distraccions tecnològiques’; a continuació, un recull d’algunes de les mesures que comencen a estendre’s per diferents ciutats europees per protegir els vianants distrets pel ‘smartphone”

  1. Nova senyal de perill  “vianants distrets amb mòbil” La primera d’aquestes senyals es va instal·lar a al casc antic d’Estocolm, on comença la zona de vianants i adverteix als conductors que hi poden haver vianants distrets fent servir el telèfon mòbil.
  2. Leds vermells a la calçada:  La ciutat alemanya d’Augsburg ha col·locat leds a la calçada a les cruïlles amb tramvies perquè els que no aparten la mirada del mòbil sàpiguen quan està en vermell.
  3. Enviament de SMS’s advertint de perill:  com passa al municipi d’Alcobendas (Madrid). Mitjançant l’app ” Cebrapp” creada per la consultora tecnològica SrBurns; l’aplicació avisa quan el vianant s’apropa al semàfor; cal tenir activat el bluetooth perquè l’aparell es connecti amb els dispositius instal·lats per Samsung a deu semàfors de la ciutat.
  4. Advertències als pasos de zebra: Com han fet a Talavera de la Reina (Toledo), val a dir que la iniciativa és força original (clica l’enllaç) i potser la més econòmica però també és poc problabe que aquells que vagin realment distrets amb els mòbils les arribin a veure!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *