Participació activa en la vida política

Ana de Mingo

Com adaptar-nos per a la participació activa de tota la població!

  • Dret de sufragi
  • Llei – Principis fonamentals
  • Estat de dret
  • Poder executiu, legislatiu, judicial
  • Democràcia
  • Participació activa

Tenim clars aquests conceptes? Què volen dir? Com se’ns han transmès?

Sovint no es tenen en compte les necessitats especials d’algunes persones que formen part de la nostra societat i que tenen dret a vot. I, per tant, com les fem partícips? Primer haurem de donar a conèixer de manera entenedora i accessible “tot el sistema” de la vida política.

Cal tenir en compte l’ús de sistemes de lectura fàcil i llenguatge de fàcil comprensió a les campanyes i programes electorals per garantir la participació plena i efectiva de les persones amb discapacitat en la vida política i pública.

És per aquest motiu que, us vull fer a mans de la publicació d’un llibre inclusiu, que l’entitat DINCAT (entitat de referència de la discapacitat intel·lectual i del desenvolupament a Catalunya) ha editat:

La vida política: claus per participar-hi activament

Aquesta lectura, entre d’altres, es tracta de publicacions pròpies en format “lectura fàcil”, totes disponibles en línia, per tal de donar suport a les persones amb discapacitat intel·lectual i a les seves famílies.

Prenem nota de com cal adaptar-se a les diferents realitats i capacitats de la ciutadania per afavorir les relacions, la interacció i la participació activa de tots i totes!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *