Mapes curiosos VI i sorteig

Maria Soto

Arriba la sisena edició dels Mapes curiosos! Que ja sé que ens encanten i per això aquest cop la selecció l’he feta entre els que m’heu fet arribar, tal i com vaig demanar als mapes curiosos V de novembre.

1 – Busseig a la història

Si ets de les que fan submarinisme, t’encantarà aquest mapa que ha enviat la Sara Soto (Institut de les Ciències del Mar): el portal Bucea en la Historia, mostra tots els vaixells enfonsats perfectament localitzats, acompanyats d’una fitxa i una foto.

bucea

2 – Destrucció de patrimoni cultural per extremistes islàmics

El Xavi Belarte envia aquest plànol de destrucció de patrimoni cultural i històric a l’Orient Mitjà i l’Àfrica a més de mostrar els monuments en risc.

orient-mitja

 

3 -Primer mapa de crims d’odi

Aquí arriba el primer mapa de crims d’odi que ha enviat el Carles Peidró. Un mapa on es poden consultar els assassinats per racisme, homofòbia, violència ultra i islamofòbia a l’Estat espanyol des de 1990.

crims

4-Com seria el mapa del món segons la seva població?

La Maria José Parra ha enviat aquesta web amb el mapa que capgira els països en funció de la seva població, així països com la Xina passaria a ocupar l’extensió de Rússia.

poblacio

 

5 – Any de construcció dels edificis d’Holanda.

En aquest portal es poden consultar els anys de construcció dels edificis holandesos, l’ha enviat la Lorena Barriga.

holanda

 

6 – Viatja en metro pel món

Aquest mapa de metro mundial l’envia la Sílvia García. És un mapa fantàstic amb les possibles estacions de metro que ens permetrien viatjar per tot el món. La idea és de l’il·lustrador Mark Ovenden. Què? On baixaríeu?

metro

 

Entre el concurs de l’abril de l’any passat (que va quedar penjat) i els rebuts en aquesta nova era de la dinamització de continguts han participat: en Xavi Belarte, l’Àlex Díaz, la Lorena Barriga, el Carles Peidró, la Maria José Parra, en Jordi Espinosa, la Silvia Garcia i la Sara Soto (que no és ni de l’ajuntament, però com la web és pública, aceptamos barco). Moltes gràcies per fer-me arribar les vostres aportacions.

I com sempre… la prova gràfica del sorteig:

1 2 3 4

Felicitats Carles!!! En breu et faig arribar aquesta funda de llibres tan molona.

 

4 comentaris sobre Mapes curiosos VI i sorteig

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *