Mapes curiosos V

Maria Soto

L’any passat ja hi va haver 4 entregues de mapes curiosos (n’hi havia d’espais buits, de contaminació lumínica, avions en temps reals, de corrupció mundial….). Però ens encanten els mapes i està clar que amb 4 entregues no n’hi ha prou, així que…

Arriba la cinquena entrega de mapes curiosos!!!

Aquest cop n’he seleccionat 5, però la propera entrega serà al febrer i faré la selecció a partir dels que envieu vosaltres. Com sempre, hi haurà un sorteig d’un premi ben molón entre els participants (i també entraran al sorteig tots els qui vau enviar mapes a l’abril de l’any passat que va quedar pendent).

 

1 – Big Time Barcelona.

Aquest mapa mostra de forma sintètica els 2.000 anys d’història de la ciutat de barcelona a partir de l’edat dels edificis i del grau de protecció del patrimoni de la ciutat (basat en les dades de cadastre i de patrimoni).

edat-edificis

2 – Migració de les espècies pel canvi climàtic.

El canvi climàtic avança augmentant les temperatures de les zones tropicals. Això provocarà migracions dels animals per tal de trobar zones humides per tal de sobreviure.

migracions

3 – Creixement de les ciutats del món.

En aquest mapa es pot veure la previsió de creixement de població de les diferents ciutats del món. A Barcelona es preveuen 5.7 milions d’habitants pel 2030. Com et quedes?

poblacio

4 – Dinàmiques turístiques a Espanya a partir dels moviments de les targetes de crèdit (2014).

Aquests mapes es poden fer gràcies a la tecnologia Big Data, que consisteix en analitzar les dades dels moviments de les targetes sempre utilitzant les dades de manera anònima

turistic

5 – Mapa de les religions del món.

Aquest és un vídeo que mosta els moviments religiosos al món a partir de dates assenyalades.

 

 

3 comentaris sobre Mapes curiosos V

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *