GPP’s

Àlex Muñoz

Segons normativa, són gossos potencialment perillosos:

  1. Els que pertanyen a les races o als encreuaments següents: akita inu, bullmastiff, dòberman, dog argentí, dog de Bordeus, fila brasileiro, mastí napolità, pit bull, presa canari, rottweiler, Sttafordshire bull terrier, american Staffordshire terrier, tosa japonès (tosa inu) i l’american bully.
  2. Els ajuntaments poden determinar quins gossos no pertanyents a les races anteriors són potencialment perillosos, si compleixen totes o la majoria d’unes característiques determinades**
  3. Gossos que han tingut episodis d’agressions a persones o a altres gossos
  4. Gossos que han estat ensinistrats per a l’atac i la defensa

A continuació 4 races de gossos que, tot i que al nostre territori NO estan considerades com a “gossos PP’s”,  per característiques, podrien ser-hi incloses::

  • CANE CORSO: o mastí italià és una raça de gossos gran, el pes oscil·la entre els 45 i 50 quilos. El seu comportament valent i estable, el converteixen en el gos de guarda ideal.
  • ALANO ESPANYOL:  Molós lleuger de presa i corredor, fort i musculat amb considerable profunditat de pit i ventre retret. funcionalitat tradicional per al bestiar boví i brau, així com la caça major. La seva aplicació actual és de guarda i de defensa, així com per a guarda de bestiar enfront de qualsevol tipus de depredador.
  • BULL TERRIER: En l’actualitat el Bull Terrier és un animal d’allò més familiar que es caracteritza per ser un divertit company de jocs per als més petits, tot i que no sempre va ser així. Aquest gos de cap en forma d’ou va ser, en un passat no tan llunyà, utilitzat a l’Àfrica com a gos policia i com a gos de caça major per ser resistent als climes tropicals.
  • BOXER: El bòxer és una raça canina de tipus molós, mida mitjana i pes d’entre 25 i 30 kg; tradicionalment s’ha fet servir com a vigilant però gràcies al seu caràcter afable i dolç, és una de les mascotes més escollides com animal de companyia.

Normativa de referència:

1 comentaris sobre GPP’s

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *