Ékratos illa grega?…iogurt?

Ferran Martos

Tot i que Ékratos podria ser una illa paradisíaca de Grècia, o ser un d’aquells iogurts amb sabors de tot tipus, no ho és, ja que per tenir espai en aquest foro el tema ha de tenir una altra orientació, oi?.

Efectivament es tracta d’una plataforma de participació i de vot electrònic dissenyada per a processos de consulta i de decisió col·lectives en ajuntaments i organitzacions.

Aquesta plataforma permet comptabilitzar de manera simultània el vot presencial en una urna electrònica i el vot des de qualsevol dispositiu electrònic (mòbil, tablet o ordinador).

Aquesta eina fa més accessible la participació electrònica de qualsevol persona amb independència de les seves habilitats tecnològiques, ja que és bastant intuïtiva i fàcil d’usar.

Ékratos garanteix seguretat respecte a la identificació del participant, la no duplicitat, el secret de vot, seguretat de vot electrònic i transparència per als actors interessants, la qual cosa afavoreix la interacció entre la ciutadania i les organitzacions respecte a la presa de decisions.