Cocreació….qui i com s’ha de decidir?

Ferran Martos

En aquesta publicació que comparteixo amb vosaltres, “¿Que decidan los que saben?” , l’autor fa una reflexió i a la vegada una crida sobre la necessitat de passar d’un escenari on hi ha una persona experta i formada que sap sobre el tema concret, que és la que actua o decideix, a una concepció més oberta que contempli l’experiència de l’usuari/ària de l’objecte o destinatari/ària del tema en qüestió que es tracti.

És a dir, es posa de manifest la bondat que el destinatari o la ciutadania, passi d’una situació passiva a un rol més actiu en el que decideixi sobre el que es fa i com es fa, incorporant en la creació del producte o servei de que es tracti a tots/es les persones que posteriorment el vulguin o puguin utilitzar.

Estaríem parlant del concepte de cocreació, d’un sistema de generació de decisions que convidi, inciti i faci participar i no pas fer processos que cridin a la gent a participar en allò que altres han pensat que s’ha de fer.

D’un disseny participat de les coses i de reconfigurar i ampliar els mecanismes de participació, el nivell d’implicació i de pressa de decisions, situant a les persones en el centre.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *