Carta als Reis Mags (Recursos Humans)

Robert López

Benvolguts (o benvolgudes?) Reis d’Orient,

Us escrivia per demanar-vos quatre cosetes per aquest 2017. No us enganyaré, són difícils, però segur que podeu fer un esforç. En Fumera diu que no ens hem portat malament. Aquí estan:

1. Motivació. El meu company Xavi Belarte en va parlar recentment però conèixer el concepte amb profunditat no augmenta els nivells de motivació de per se. En moltes persones sé que seria demanar-vos tota la màgia de la que disposeu (i més) però hi ha persones que amb un sol toc podrien deixar de costat el lado oscuro. És cert que tothom té els seus motius (reals o no) però no és menys cert que viure instal·lat en la desmotivació permanent no aporta res a la teva vida personal o professional.

2. Treball col·laboratiu. Amb o sense eines 2.0. L’explosió del concepte del treball en xarxa no és nou (hola transversalitat). Però no ho dubtem pas: el treball col·laboratiu ha vingut per quedar-se, no és una moda més. Potser caldrà inocular-lo però cal entendre que els més joves ho porten de sèrie i, per tant, serà el món i la ciutadania que ens trobarem. La gent comparteix constantment sense esperar res a canvi. Vosaltres amb la vostra infinita capacitat de multiplicar-vos i col·laborar en una sola nit en sabeu un grapat. Més xarxa per tots.

3. Confiança. Ja sabem que l’essència de la confiança està basada en la coherència entre el que diem i el fem (entre l’àudio i el vídeo que deia l’amic Carles Marcos). Tots demanem més confiança cap a nosaltres però potser hauríem de començar a projectar-la cap en fora de tant en tant. Volem bosses enormes i ingents de confiança.

4. Empatia. Primer ens hem d’entendre nosaltres per poder traspassar les rígides fronteres que s’estableixen quans ens relacionem. Ens heu d’ajudar a deixar de mirar-nos el melic i amb humilitat escoltar el que els altres diuen. I no per dir la teva sinó perquè d’alguna manera et calin les paraules, processis i, llavors sí, parlar. Entenem el nostre entorn? Sabem com pensa i processa la informació i la comunicació els companys/es que ens rodegen? Benvolguts Reis Mags, menys monòlegs si us plau. Segur que podeu fer alguna cosa.

 

Per jutjar-vos no em centraré en el dia 6 a les 8:00 i us donaré un marge fins a finals de 2017. Al cap i a la fi tot tracta sobre confiança, no?

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *