1’5 m.

Àlex Muñoz

Amb l’arribada del bon temps, el número de ciclistes a les nostres carreteres augmenta considerablement com també augmenten el número d’incidències amb la resta d’usuaris per haber de compartir “espai”; molts conductors sembla que tenen dubtes en relació a com han d’avançar-los si hi ha línia contínua: seguretat o fluidessa?

En aquests casos prima la seguretat dels més vulnerables (ciclistes) per sobre d’altres ítems; però dit això, hauríem de procurar no entorpir de manera innecessària el trànsit; tot i que com norma general l’avançament amb línia contínua està prohibit, en els supòsits en què tinguem prou visibilitat i no existeixi cap risc, podrem envair (parcial o totalment) el sentit contrari per tal de avançar als ciclistes respectant així la distància lateral de seguretat (mínima) de 1’5 metres.

I els ciclistes, a què estan obligats?  A la carretera, el ciclista està obligat a circular el més a la dreta possible: pel voral si existeix, és “transitable i suficient”, o si no “per la part imprescindible de la calçada”, com estableix en RGC (art. 38 ). Poc més pot fer quan es avançat: evitar les possibles oscil·lacions si es presenten sots o grava a la via i es que en aquest tipus de maniobra “gairebé tot depèn del conductor”

Potser el video és més aclaridor, mira-t-ho:

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *