Viatges aquest estiu?

Maria Soto

Coneixes què és el sobreturisme? i la turistificació de les ciutats? i la turismefòbia dels seus habitants?

El sobreturisme és la massificació turística que pateixen uns quants indrets del planeta, que de tan populars que son no es poden ni gaudir, ni gestionar de forma sostenible. Aquest fenòmen no és nou, als anys 70 i 80 ja hi havia estudis que alertaven d’aquest fet, però no ha estat fins ara quan s’han començat a prendre mesures per garantir un turisme sostenible.

A Barcelona s’ha prohibit la construcció de nous hotels al centre de la ciutat, a Venècia s’han posat controls d’accés per desincentivar els visitants quan el centre de la ciutat és ple, a Bruixes els busos turístics no poden arribar al centre de la ciutat i Berlín prohibeix arrossegar les maletes pel carrer per no molestar als veïns. Eïvissa i Mèxic han posat aforament a les seves platges més conegudes tallant l’accés per carretera.

Però son suficients aquestes mesures? A la platja de Kuta a l’illa de Bali, fa un parell d’estius, enlloc de sorra daurada i aigua turquesa hi havia una muntanya de merda. Es van recollir fins a 100 tones diàries de deixalles…

Què és pot fer per ser un bon turista? Jo crec que la resposta passa per no viatjar.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *