Tòpics al currículum

Robert López

Tots som molt diferents però tots els currículums semblen el mateix. Això analitza Judit Bara a La Vanguardia. Es tracta d’un repàs a les frases més recurrents que posem als CV que vindrien a ser les germanes d’allò de l’anglès nivell mitjà.

Alguns dels exemples que comenta:

“Treballo bé en equip”. La competència laboral i predisposició a treballar amb els altres es presuposa. Com alternativa ens hauríem de plantejar la possibilitat de donar exemples reals d’això i de la naturalesa de les interaccions.

“Orientat a resultats”. Tira d’ironia quan diu “¿Cuál sería entonces la alternativa? ¿Perseguidor de fracasos?“. Aposta per indica clarament una situació que demostra la nostra efectivitat.

“Aprenc ràpid”. I com ho fas? Explica quan i com ha après ràpid, sinó l’indefinició generalista denota cert pilot automàtic en la redacció.

 

La reflexió és que no cal ser infinitament creatiu a l’hora d’inventar-nos competències o CV diferents (que també està genial!) sinó explicar amb detall qui ets com a professional i donar llum a la teva ocupabilitat.

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *