Llegint sobre procrastinació (o deixar-ho tot per més endavant) torno a llegir sobre la Tècnica Pomodoro. Es tracta d’una tècnica per millorar l’administració del temps i la concentració en una tasca. Com moltes de les bones idees en aquest camp és fàcil d’explicar i també de dur a la pràctica: es tracta de centrar-se en cada tasca durant 25′ i descansar 5′ abans de començar una altra. Evites multitasking i interrupcions i augmentes concentració. Les pauses regulars poden millorar l’agilitat mental i ens motiva a oferir una resposta eficaç davant del temps. És una tècnica que no sempre té sentit però que ben emprada pot ajudar a aportar claredat i eficiència en moments on es tracten diversos temes amplis i amb certa complexitat.

Aquest nom tant culinari (pomodoro és tomàquet en italià) té a veure en que el creador de la tècnica, l’italià Francesco Cirillo, per la forma de tomàquet del clàssic rellotge de cuina. Inclús aposta per utilitzar un d’aquests rellotges per realitzar el gest físic de gir que posar en marxa la nostra feina. Sinó, hi ha moltes senzilles eines per utilitzar el Pomodoro.

Àmbit: RRHH
Autor: Robert López