Què vas aprendre l’any passat?

Robert López

Es tracta d’una pregunta que pot col·lapsar. No, no em refereixo als cursos o formació que vas fer sinó allò que vas aprendre. Ho tens present? Ho podries detallar? Difícil… No obstant, la gran majoria de persones sí que respondrien afirmativament a la pregunta Vas aprendre alguna cosa l’any passat?. Sobre tot això tracta l’article de Javier Martínez.

Si la gran majoria no recordem bé el que vam aprendre és perquè l’aprenentatge és un procés inconscient. L’aprenentatge té lloc quan fem coses i com estem centrats en allò que fem, el fet d’aprendre passa desapercebut. Davant d’això és vital potenciar l’autoconsciència d’allò que aprenem. Cal reflexionar, per exemple, comparant allò que esperaves amb allò que va passar i analitzar-ho per extraure lliçons i millorar la presa de decisions del futur. L’aprenentatge exigeix recordar i implica canviar el cervell ja que aquest es passa les 24 hores del dia rebent senyals, tractant d’entendre-les comparant amb el que té emmagatzemant i així preveient que succeirà o registrar-ho com a nou element, com a nova cosa apresa. Ho fem constantment sense prestar atenció. Hauríem de prestar-ne de tant en tant.

Hi ha una frase magnífica que resumeix moltes coses: “Al sistema educativo le importa lo que sabes, al mundo lo que haces con lo que sabes.”

Us recomano molt la lectura de l’article.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *