“Perquè sempre s’ha fet així”

Robert López

Típica resposta a la pregunta de “Per què és fan les coses d’aquesta manera?”. Tots/es hem rebut una resposta d’aquest estil i, per suposat, tots/es hem donat aquesta resposta a algú. A vegades quan la dones et quedes amb la sensació de què és cert, s’hauria de revisar com fem això. Però ho continuem fent.

La millora contínua a vegades té aquestes trampes. Anem millorant constantment però sobre una base que s’hauria de canviar. A vegades cal ser disruptiu i trencar per poder millorar de veritat. Però com a mínim, de manera constant, hauríem de ser capaços d’autopreguntar-nos per què fem les coses així i rascar en els brots de lucidesa que tenim i tirar d’aquest fil.

Tots sabem que fa mandra, sí, però també que evolucionar és estimulant. En tot cas, el que més que mandra fa autèntica por es veure aquest vídeo (de 3 minuts) del programa Brain Games (National Geographic Channel) que vindria a parlar d’això mateix. En aquest cas des de la vessant dels components del cervell humà i un experiment sobre aprenentatge social. Per pensar-hi una estona.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *