Patufet, on ets?

Xavi Belarte

L’altre Capmany.

Força ressò està tenint la celebració de l’Any Capmany amb motiu del 100 aniversari del naixement de l’escriptora, pedagoga i política Maria Aurèlia Capmany.  Aquesta efemèride ha coincidit també, parlant de Sant Boi, amb la celebració del 25è aniversari de la biblioteca que porta el seu nom al barri de la Cooperativa, i on s’han organitzat un seguit d’actes commemoratius d’ambdós esdeveniments.

Però aquest Any Capmany no només afecta  la Maria Aurèlia. També, tot i ser menys conegut popularment, aquest 2018 ha estat declarat per la Generalitat de Catalunya Any Aureli Capmany, amb motiu de la celebració del 150 aniversari del naixement del folklorista i pare de la Maria Aurèlia.

De formació autodidacta i molt interessat en la cultura popular catalana, la importància de la seva figura queda palesa, entre d’altres: va ser un dels fundadors de l’Orfeó Català; fundador de l’Esbart de dansaires amb la voluntat de dignificar la dansa popular; va publicar “Cançoner popular” on recollí més d’un centenar de cançons; fundador de la revista per a la canalla “En Patufet”…

Fins el 20 de gener l’exposició “Patufet, on ets?” al Palau Robert reivindica el seu llegat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *