Marginals

Sempre dic que les xarxes són com les sardanes, vull dir que es fan i es desfan. Aquesta, iniciada el 2001 i formalitzada el 2010, encara està activa, i ben activa. Les primeres trobades més o menys informals van donar pas a una línia de treball col·laboratiu sostingut en el temps, vista la percepció general d’aïllament professional dels tècnics i tècniques locals: era necessari compartir un marc teòric i pràctic de referència per desenvolupar programes de prevenció de les drogodependències. Per altra banda, les mancances de coordinació entre l’acció territorial i l’operatiu administratiu supralocal eren molt evidents.

Una estratègia tan simple com efectiva: l’aplec de professionals, entitats, projectes, sovint marginals – geogràficament i institucional. Avui Perifèrics (informació sobre drogues i prevenció) són referents, i la seva web és molt recomenable si us interessa aquest àmbit professional o simplement voleu informació rigurosa, contrastada i actualitzada. A més, el seu és un exemple de com l’àmbit social és per essència i definició comunitari: un espai de trobada i creixement de professionals compromesos, en aquest cas per la salut de tots nosaltres.

Us recomano fer una lectura del manifest que el 15 de desembre de 2011 van publicar contra les retallades i de reivindicació de la promoció de la salut com a inversió de futur, encara plenament vigent, em temo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *