LLAR IMPULS

Ana de Mingo

ASSÍS ha inaugurat, aquesta setmana, 12 places d’habitatge per a dones en situació de sense llar.

ASSÍS Centre d’acollida va néixer l’any 2001 al districte de Sarrià-Sant Gervasi, a Barcelona. L’entitat treballa per garantir els drets de totes les persones sense llar, tot desenvolupant programes dirigits a atendre les necessitats de les persones en situació d’exclusió: habitatge digne, formació i inserció sociolaboral, salut, i cobertura de les necessitats bàsiques, entre altres.

L’enquesta de perfil realitzada anualment per ASSÍS a persones en situació de sense llar revela que la mitjana d’edat de les dones sense llar és de 53 anys, el 43% tenen nacionalitat espanyola, el 19% de les dones sense llar té un títol universitari i un altre 19% es troba actualment sense sostre.

La responsable del programa Dones Amb Llar, Elena Sala afirma com aquesta nova llar No només son places residencials per a dones. Són espais de seguretat i acompanyament on s’incorpora la perspectiva de gènere i on s’ofereix estabilitat i temps. Són dones q han hagut de lluitar fins a límits inimaginables per sobreviure i que sovint no han tingut el temps necessari per poder encarar un projecte vital propi amb confiança. És una etapa encoratjadora.”

A continuació podeu visualitzar el vídeo de la Campanya #capdonasensellar que es va posar en marxa al Nadal: “El primer àpat”, amb l’objectiu de visibilitzar la realitat d’aquestes dones i sensibilitzar a la ciutadania; i, alhora, aconseguir els recursos necessaris per posar en marxa un nou centre el proper mes de setembre de 2020.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *