Mapes curiosos XX

Maria Soto

Val, d’acord, no porto 20 articles de mapes curiosos, només en porto 10, però realment, just abans de la vaga feminista del 8 de març, Mapes curiosos XX, com a títol és insuperable. Aquesta vegada he seleccionat una col·lecció de 5 mapes fets per dones o de temàtica feminista perquè hi ha més de 8mil motius per fer-ho.

1. Las calles de las mujeres.
Aquest portal web pretén posar de manifest la bretxa que hi ha als carrers del món, entre els carrers amb nom d’home i els carrers que tenen nom de dona. Aquest projecte l’impulsa el col·lectiu Geochicas, una associació que a més del projecte las calles de las mujeres, lidera altres projectes amb l’objectiu de cartografiar el món sempre amb les ulleres liles posades.

2. Mapa de feminicidis.
El mapa de feminicidis esgarrifa. És un recull que ha fet la revista Las gafas violetas, de tots els feminicidis que s’han comès a l’estat espanyol des del 2010 fins al 2018.

3. Activitats feministes 8M a Uruguai.
Aquest mapa d’@isatrapa, està fet amb tecnologia OSM (Open Street Map) i conté la relació de totes les concentracions i manifestacions que es faran el 8 de març a Uruguai.

4. El petit mapa on les caps d’estat són dones.
Només a 20 països dels 193 països que hi ha al món, les caps d’estat són dones. En aquest mapa mostra quins són.

5. Bretxa salarial.
Aquest mapa no podia faltar, a Barcelona la bretxa salarial entre homes i dones és del 31,4%.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *