Mapes curiosos VIII

Maria Soto

Aprofitant l’inici del 2018 faré el recull de mapes del 2017 que m’han cridat més l’atenció:

1 – Mar de plàstic

El mapa on veure el plàstic que flota als nostres oceans. Actualment s’estima que hi ha una massa de plàstic de 268.000 tones al mar. En el següent mapa cada puntet representen 20 Kg de plàstic. Quin horror!

 

2 – Qualitat de l’aire

El següent mapa interactiu permet conèixer en qualsevol moment la qualitat de l’aire i els nivells de contaminació. A països com la Xina, els seus habitants porten instal·lades apps que diuen els nivells de contaminació i els consulten igual que nosaltres ho fem amb les aplicacions del temps. Quant trigarem nosaltres en posar-nos-ho?

 

3 – Mapa d’internet

Aquest és un mapa freak freak on les pàgines d’internet es representen per cercles que tenen la grandària en funció del tràfic de visites que reben. Apropeu-vos a Espanya… i comenteu si us sorprenen els resultats XD

 

4 – Mapa tridimensional de la Barcelona del s. XIX i del segle XXI.

Aquest mapa en 3D superposa el mapa històric d’inicis del segle XIX amb el de la Barcelona actual. En el mapa hi ha grafiades les dades anteriors al pla d’Ildefons Cerdà, el que es coneix com el Pla de Barcelona, provinents de l’exèrcit francès.

 

5 – Les antípodes

Amb aquest mapa pots consultar les antípodes de qualsevol punt del món. Aguaaaaaaa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *