L’estat de la cultura en dades

Xavi Belarte

El Consell Nacional de la Cultura i les Arts (CONCA) ha fet públic el seu informe anual sobre la situació del sector cultural a Catalunya. Com a nota destacada cal dir que la despesa en cultura realitzada per la ciutadania durant el 2016 va caure, i que les expectatives per aquest 2017 no són gaire millors.

L’informe s’estructura en tres capítols: anàlisi de les polítiques culturals a Catalunya, 5 articles de col·laboradors experts en estratègies de difusió de la cultura a l’entorn digital, i el tercer dedicat específicament a les dades.

Les dades més rellevants són:

  • Lleuger creixement de l’assistència i la recaptació de la música en viu, la facturació del sector editorial i la quota de pantalla del cinema català.
  • Manteniment dels espectadors de cinema i teatre.
  • Descens de les visites al museus, del volum de facturació de la indústria discogràfica, i tant de les visites com del préstec a les biblioteques públiques.
  • Reducció d’un 6,2% en la despesa privada en oci, espectacles i cultura.

Estat de la cultura i de les arts_La cultura, eix de les polítiques públiques

Fora de les dades, interessant les recomanacions de les set taules de treball formades per diferents agents del sector per conèixer la seva opinió sobre l’acció duta a terme pel Departament de Cultura.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *