Laboratori de ficció digital

Xavi Belarte

Un projecte fruit de la col·laboració del CCCB i la Xarxa de Biblioteques de Barcelona.

15 professionals de 15 biblioteques de la Xarxa, entre elles una companya de la Biblioteca Jordi Rubió de Sant Boi, sota la direcció de  l’investigador en literatura i ficció digital infantil i juvenil, Lucas Ramada, han treballat amb els videojocs de la sala Zoom creada en el marc de l’exposició “Gameplay: cultura del videojoc” del CCCB per descobrir les diferents formes d’experimentar el món del videojoc. L’objectiu final del projecte es la introducció dels videojocs en futures activitats culturals.

Fruit d’aquest projecte s’estan organitzant els Clubs de joc, on joves d’entre 12 i 16 anys es reuniran periòdicament per comentar diferents obres de ficció digital, deixant de banda les més comercials, per conèixer nous llenguatges literaris i artístics per entendre els videojocs com una forma de ficció més, i  on els professionals esdevindran autèntics mediadors en ficció digital.

El diari digital Núvol, n’ha fet un article al voltant que inclou algunes recomanacions de videojocs proposades des d’aquest grup.

 

 

1 comentaris sobre Laboratori de ficció digital

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *