Isaac Asimov i l’aprenentatge

Robert López

En aquest fantàstic vídeo de fa uns 30 anys, Isaac Asimov preveu l’impacte d’internet a les nostres vides i sobretot de com canviarà la nostra manera d’entendre i relacionar-nos amb l’aprenentatge.

En molt moments el brillant escriptor pràcticament està definint un Entorn Personal d’Aprenentatge (EPA).

I què és un EPA? Seria tot allò que absorbim per aprendre. O com defineixen Linda Castañeda y Jordi Adell “el conjunt d’eines, fonts d’informació, connexions i activitats que cada persona utilitza de forma constant per aprendre”. Evidentment amb una base tecnològica important. O com diu Asimov, entendre internet com el lloc que ens dona respostes, fa créixer els nostres interessos, on es gaudeix l’aprenentatge i on tu dictes el que vols aprendre o no i a quin ritme.

 

 

3 comentaris sobre Isaac Asimov i l’aprenentatge

  • Un gran visionari i bon defensor de l’educació permanent!

    Si us interessa redescobrir com les grans temàtiques de la ciència ficció – viatges en el temps, control social, robots, intel·ligències artificials… – plantegen reptes ètics i morals per a un futur que se’ns ha fet present us recomano el curs “UTOPIES I DISTÒPIES: FILOSOFIA, TECNOLOGIA I SOCIETAT A LA LITERATURA DE CIENCIA FICCIÓ” que la UNED sènior de Sant Boi ha programat pel segon quadrimestre del curs 2017-18 .
    L’obra “Jo, robot” d’Asimov serà una de les que s’analitzaran.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *