Històries personals

Lola Quero

Fa uns dies, gràcies a un fil de Twitter, molta gent va descobrir la història de Kenzaburo Oè i el seu fill Hikari Oè, nascut amb hidrocefàlia i autisme, tal i com ens expliquen a l’article Lo que el canto de los pájaros hizo por el hijo autista de Kenzaburo Oè. L’autor japonès ens ajuda a entendre des de una visió personal i vital la seva experiència davant la discapacitat del seu fill als llibres Una qüestió personal  i Un amor especial.

Els relats personals són una forma molt senzilla d’apropar-nos al món de la discapacitat. Més  proper, també us voldria recomanar la lectura del llibre de Josep Maria Espinàs El teu nom és Olga: cartes a la meva filla.  Són les reflexions que l’autor vol fer arribar a l’Olga, la seva filla amb síndrome de Down.

És fàcil admetre que tu ets una minoria, perquè el teu defecte singular és objectivament comprensible. Però la teva existència m’ha permès fer un pas avant – pensar una mica més enllà- i comprendre que tots som singulars comparats amb els altres.

Com exigir a tothom allò que no puc exigir-me a mi mateix? És que la gent, perquè sigui vàlida, ha de ser com jo? És que el fonoll és defectuós perquè no és una rosa?

(Fragments, El teu nom és Olga de Josep Maria Espinàs)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *