La història de l’alimentació en 2′

Maria Soto

A partir de la revolució industrial hem canviat la nostra dieta radicalment, per poder mantenir el ritme a les ciutats. Busquem alimentar-nos en temps rècord i això implica consumir aliments que fins ara no havíem consumit: conservants, potenciadors del sabor, edulcorants, glutamat mono sòdic, sulfits i agents colorants.

Foodtopia ha preparat aquest vídeo de 2 minuts on explica la història de l’alimentació  i fa paleses unes quantes coses:

  • El 50% dels aliments acaben a la brossa.
  • La petjada ecològica que genera aquest model d’alimentació.
  • La indústria càrnica produeix un CO2 més letal que el de tota l’automoció mundial.

Per combatre aquest desgavell, des del 2013 l’empresa Foodtopia ha creat un projecte d’economia local, que pretén reduir el preu actual de l’alimentació i el consum d’energia dins de la cadena de producció alimentària tenint en compte: tecnologia, envasos, preu i matèries primeres. Què trobaràs si vas als seus restaurants de Madrid i Múrcia? Un menú vegà de 4€, això sí, hauràs de portar els teus plats i coberts.

Xulo oi?