Aquest interessantíssim article de Fundació Factor Humà que reflexiona sobre filosofia i treball comença amb aquesta frase: Fem-nos un favor, a partir d’ara mai més començarem una conversa amb algú desconegut preguntant de què treballa. I és que aquest article, i el programa de TV3 “Amb filosofia” que cita, reflexiona sobre una vessant més filosòfica del concepte de treball.

Es parla de com el treball pot definir a algú i de com, d’alguna manera, això ens ajuda a abordar amb més comoditat a una persona, imposant certs prejudicis i simplificant les infinites i característiques i particularitats que tots tenim.

Interpretacions com les de Marx, que lligava el treball als conceptes de llibertat i justícia, passant per la percepció judeocristiana que ho vincula a esforç i patiment configuren algunes de les perspectives que donen a la idea de treball. També reflexiona sobre com el futur del treball i la incorporació dels robots poden acabar transformant tot plegat i on el treball ja no serà el mètode d’accés de les persones als mitjans de reproducció de la vida.

Àmbit: RRHH
Autor: Robert López