El treball vist amb filosofia

Robert López

Aquest interessantíssim article de Fundació Factor Humà que reflexiona sobre filosofia i treball comença amb aquesta frase: Fem-nos un favor, a partir d’ara mai més començarem una conversa amb algú desconegut preguntant de què treballa. I és que aquest article, i el programa de TV3 “Amb filosofia” que cita, reflexiona sobre una vessant més filosòfica del concepte de treball.

Es parla de com el treball pot definir a algú i de com, d’alguna manera, això ens ajuda a abordar amb més comoditat a una persona, imposant certs prejudicis i simplificant les infinites i característiques i particularitats que tots tenim.

Interpretacions com les de Marx, que lligava el treball als conceptes de llibertat i justícia, passant per la percepció judeocristiana que ho vincula a esforç i patiment configuren algunes de les perspectives que donen a la idea de treball. També reflexiona sobre com el futur del treball i la incorporació dels robots poden acabar transformant tot plegat i on el treball ja no serà el mètode d’accés de les persones als mitjans de reproducció de la vida.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *