Correu. Breu. Efectiu

Robert López

Ets de correus curts o de correus llargs? Si ets dels segons potser aquest article sobre la brevetat com a clau per fer les coses et farà pensar una estona. En aquest cas referent als correus electrònics.

Està clar que els correus electrònics són essencials en les funcions i tasques que desenvolupem al nostre lloc de treball. També que resulten una part molt rellevant de com interactuem amb els nostres companys/es i com es materialitza la col·laboració en una organització. Vist això, aquest article apunta a que la millor manera per aconseguir ser efectiu és fer correus electrònics breus.

La clau d’aquesta tesi és incontestable: els correus neixen per ser llegits i un correu molt breu és impossible no llegir-lo perquè quan ja hagis decidit no mirar-lo ja l’hauràs llegit.

No obstant, cal vigilar i molt. Escurçar els correus sense que semblin antipàtics és complicat. Hem de vigilar amb les parts que omitim i amb la selecció de la informació a comunicar. Finalment cita una frase, fantàstica, que va dir Blaise Pascal, científic i filòsof francès del segle XVII: “Hauria escrit una carta més curta, però em va faltar temps”. O traduït, la síntesi i precisió és una art.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *