Consum conscient: Residu Zero

Maria Soto

Generem 4 milions de tones de residus de mitjana a l’any per municipi a Catalunya, és a dir, cadascú de nosaltres fa 1,35 Kg d’escombraries al dia. Són molts els consumidors que ja lluiten contra aquestes dades. Davant d’aquest drama ambiental, fa 10 anys va néixer el projecte Rezero de la Fundació de prevenció de Residus i Consum, amb l’objectiu de canviar el model de producció i consum per avançar cap al residu zero.

Avui vull recomanar la websèrie “Objectiu Rezero”. Cinc capítols on cinc famílies accepten el repte de no produir escombraries en 30 dies. Per assolir el seu objectiu tenen totes un kit de supervivència i l’acompanyament de la fundació.

En el pilot de la sèrie coneixerem les 5 unitats familiars i els seus principals maldecaps alhora de reduir els residus, canviar els hàbits de consum, evitar productes com envasos d’un sol ús i com han hagut de planificar les seves compres en comerços a granel… i també veurem els efectes positius d’aquesta aposta a nivell econòmic, social i mediambiental.

Val dir que aquesta campanya de comunicació #JoSocCoco ahir dimarts 22 va ser guardonada amb el premi al millor projecte de prevenció de residus d’Europa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *