Canvis en les oposicions

Robert López

Recentment s’han publicat un parell d’articles a Eldiario.es i Lainformación.com que analitzen els canvis que el Govern central vol fer en els temaris i en les proves d’accés a les AA.PP.

Sembla un tema de debat pertinent no solament perquè és un canvi necessari per si mateix sinó també perquè l’oferta pública d’ocupació d’aquest 2017 en moltes administracions públiques presenta un nombre molt important de places a cobrir en els propers anys. El catedràtic Carles Ramió apunta a que hi haurà un relleu del 85% dels alts funcionaris/àries públics en els propers 15 anys.

El mateix Ramió es mostra crític entenent l’actual sistema d’accés com “matajuventudes” i també indicant que vulnera el principi d’igualtat en tant que necessita d’una dedicació exclusiva durant diversos anys que moltes persones no es poden permetre. Una altra experta de l’àmbit, Teresa Siles (consellera AA.PP. d’Espanya a la UE) apunta que en els candidats/ates hi ha problemes en fer presentacions en públic o conèixer tècniques de treball en equip i van excessivament sobrats de memòria, que és on actualment es posa l’accent. Les prioritats són atraure el talent, buscar perfils diferents, dibuixar una autèntica carrera professional, exigir menys sacrifici i dissenyar un sistema atractiu.

Alguna cosa es mou, esperem que les persones que decideixin tinguin en compte que si volem una administració diferent també haurem de seleccionar diferent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *