Camins escolars

Ana de Mingo

Els camins escolars són itineraris segurs mitjançant la senyalització de les principals rutes d’accés als centres educatius perquè els infants puguin anar sols a l’escola, ja sigui a peu o en bicicleta. D’aquesta manera, es pretén recuperar l’espai públic com a espai de relació i convivència, així com fomentar una activitat física diària que ajuda a disminuir l’obesitat infantil i potencia la seva autonomia personal.

A Sant Boi, en el marc del Consell dels Infants, han rebut l’encàrrec de participar en el disseny de camins escolars segurs del municipi.

Ara doncs, caldrà fer un bon estudi de la procedència de l’alumnat, mitjançant enquestes a les famílies i representants de les escoles, proposar els possibles recorreguts i un cop acordats, detectar els punts conflictius i proposar les actuacions per solucionar-los. Per experiències d’altres municipis, trobem com en aquests recorreguts cal pacificar el trànsit, ampliar voreres i senyalitzar, per tal que s’identifiquin visualment de forma clara, així com buscar la col·laboració dels comerços de la zona, per donar suport i seguretat als infants que utilitzin el camí.

 

«Un eix remodelat que prioritzi les persones sobre els vehicles.

Un espai de relació, de col·laboració, d’intercanvi d’idees, un espai de trobada.

Un espai més saludable, més net, més verd i menys contaminat.

Un eix que connecti les zones verdes i els diferents equipaments del barri.

Un lloc més segur per a tothom.

Un espai educatiu que potenciï la responsabilitat compartida,

que tothom faci seu cuidant-lo i respectant-lo, i que fins i tot permeti que els infants vagin sols a l’escola».

Inma Aguilar: Set anys del Camí Amic a l’Eixample

 

2 comentaris sobre Camins escolars

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *