Ara toca preparar l’hort d’estiu

Maria Soto

Si aquest estiu vols collir algunes verdures i hortalisses al teu propi hort urbà, ara és el moment de plantar. Què has de tenir en compte abans de començar?

El més important és tenir un bon substrat (la terra amb la que omples el test). No s’hi val a posar qualsevol substrat ‘universal’ comprat ves-a-saber-on. Pensa que la terra és la que té els nutrients que fan créixer els vegetals de l’hort que després et menjaràs, no deus voler menjar químics ni metalls pesants, oi?  Necessitem caca de la bona. El millor és tenir en compte una opció ecològica pel substrat, com ara barrejar fibra de coco, que dóna esponjositat i porositat a la terra per a que hi hagi espai per les arrels, nutrients i aigua, amb vermicompost, que és la terra que produeixen els cucs de terra. Això per començar, més endavant hauràs d’adobar, per tornar a enriquir la terra… però pots estar un parell de mesos sense preocupar-te d’això.

Hauràs de posar els testos o la taula de cultiu a un lloc on hi toqui el sol. Tria una bona ubicació on hi hagi les màximes hores de sol i accés a l’aigua. A la primavera i l’estiu cal regar cada dia! Ja veuràs que si t’agrada això de fer hort acabaràs posant un reg automàtic i tenir una aixeta a prop ajuda.

I ara només et falta decidir què plantes. Hi ha dues maneres de fer l’hort, per una banda pots comprar llavors i sembrar fent planter (que seria plantar diferents llavors en pots de iogurt amb unes condicions determinades i quan creixen i estan formoses les passes al test), però aquesta seria l’opció de pagès experimentat. Per altra banda pots comprar el planter ja fet, preferiblement ecològic, aquesta és l’opció que et recomano per començar. A qualsevol mercat de pagès venen petites plantes (d’enciam, albergínies, tomaqueres…) que pots plantar directament al teu hort i només preocupar-te de regar-les. Si comences així, alguna segur que sobreviu i en 2 o 3 mesos estaràs menjant de la teva collita.

Estigues alerta de les plagues, però recorda que si en tens alguna el millor és buscar solucions ecològiques, sense químics.

Aquí tens la web de capçalera per començar amb l’hort urbà i aquí la pagesa de ciutat experta en combatre plagues de forma ecològica.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *