Aporofòbia

Ana de Mingo

L’aporofòbia és un terme provinent del grec á-porus, ‘sense recursos’ o ‘pobre’, i fobos, ‘por’; i vol dir “odi, por, repugnància o hostilitat davant del pobre, del qui no té recursos o que està desemparat”.

Aquest concepte sembla tenir l’origen en algunes publicacions de la filòsofa Adela Cortina (Catedràtica d’Ètica i Filosofia Política a la Universitat de València) en els anys noranta, en què l’autora pretenia diferenciar aquesta actitud de la xenofòbia o el racisme.

 

 

El passat 10 d’octubre, el centre d’acollida Assís organitzava una jornada “Una aproximació al fenomen de l’aporofòbia o l’odi a les persones en situació de pobresa”. El centre d’acollida Assís de Barcelona té la missió de millorar la qualitat de vida de les persones en situació de sense llar, oferint un espai de relació positiva i fent-los protagonistes dels seus processos de canvi. I, alhora, sensibilitzar i crear espais de participació ciutadana col·laborant amb altres entitats del sector.

En el marc de l’esmentada jornada, l’entitat va presentar una nova web, www.aporofobia.info, per contribuir a la visibilització de l’odi a les persones pobres. Sent la primera pàgina web que aglutina en un únic espai, tota la informació existent sobre l’aporofòbia i la violència exercida cap a les persones sense llar.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *