L’impactant i dramàtica realitat d’Internet

Robert López

Ho sento. Si has clicat no trobaràs cap impactant ni dramàtica realitat ni res similar. És més, es pot assegurar que d’alguna manera has caigut en el temut clickbait.

I què és el clickbait? És un terme que va començar a cuallar a principis d’aquesta dècada i que fa referència a continguts d’Internet que depenen de titulars sensacionalistes per atraure major proporció de clics i sobretot fomentar la viralitat a través de les xarxes socials amb l’objectiu, en moltes ocasions, d’obtenir ingressos publicitaris. Si seguiu xarxes socials, diaris digitals o blogs us haurà ressonat aquest concepte. Aquí podeu llegir diverses tècniques que s’utilitzen per provocar clickbait.

Però sempre es pot fer alguna cosa! Tant a petita escala amb la iniciativa del hashtag #unclicmenys com a gran escala amb l’algoritme que treballa Facebook per donar menys visibilitat a aquestes notícies i també a les anomenades notícies falses. Veurem que poden aconseguir! Sinó sempre podrem aprendre de l’iniciativa que van fer a Austràlia i que solament podràs entendre si treballes a l’Administració i llegeixes això.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *