Consells per superar la síndrome post-vacacional
Estrenem la primera semana sencera de setembre i probablement gairebé tothom ja estigui de tornada al seu lloc de treball. Segur que ja heu sentit parlar sobre la síndrome postvacacional, també anomenada com estrès o depressió postvacacional. Tot i que no hi ha consens realment dins la comunitat científica sobre la seva existència o definició reals, es quasi d’obligació compartir uns consells perquè ens sigui més suportable la tornada a la realitat, perquè, de fet, no és només tornar a la feina…
La síndrome postvacacional és un concepte que es refereix a l’ansietat o pressió emocional a les què ens hem d’enfrontar en readaptar-nos a les tasques laborals després d’un període de vacances. No es pot considerar una malaltia, per això és una síndrome, sinó que es tracta d’un procés adaptatiu a la vida laboral després de les vacances que, per algunes persones pot resultar difícil. Les estadístiques mostren que afecten a un 10% de la població adulta, i especialmente es manifesta amb cansament, apatia, dificultats per concentrar-se i somnolencia.
En el link que us adjunto trobareu uns senzills consells per superar la síndrome postvacacional, com ara:
- Tornar a la rutina de manera gradual. En tornar de les vacances, aquests primers dies ens ofereixen una bona oportunitat per aprofitar el bonus extra que hem generat en altres moments de puntes de feina.
- Fer alguna activitat que feies quan estaves de vacances, com per exemple, anar de tapes per sopar, i així aprofitar els últims dies d’estiu que queden.
- Practicar esport. Ja hem escrit en altres publicacions que practicar alguna activitat esportiva sempre és una bona teràpia. I setembre és un bon mes encara per practicar esport a l’aire lliure.
- Planificar alguna sortida de cap de setmana. Segur que en tornar has mirat el calendari dels propers festius, sí? doncs enguany pinta molt bé: la setmana vinent comencem la setmana amb la diada, per exemple. Aprofita per fer una escapada o simplement per descansar i agafar forces.
I a tu, t’afecta molt la tornada a la feina? Tens algun recurs en especial per portar-ho millor? Doncs no t’ho callis, comparteix!