Pla de formació 2019-2022

Aquesta web és l'Avançat 2019-2022: L'aprenentatge pràctic, el quart pla de formació i desenvolupament de l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat. El pla ha estat elaborat íntegrament per la Unitat d'Anàlisi i Desenvolupament (Servei de Recursos Humans).

El nou pla de formació aposta definitivament per nous models d'aprenentatge i per la idea de fer i aplicar. La lògica és que el treball que desenvolupem no està basat en el que sabem sinó en el que sabem fer amb allò que sabem. D'aquí el subtítol del pla: l'aprenentatge pràctic. L'organització ja ha tingut tres plans de formació i desenvolupament estructurats en la darrera dècada a banda de la possibilitat de formar-se a molts altres nivells i institucions.

El focus ha d'estar en l'aplicació del coneixement adquirit durant els anteriors tres plans de formació. reduint el pes de la formació planificada i apostant per altres modalitats d'aprenentatge de forma més clara i amb un alt component col-laboratiu. Cada persona de l'organització aprèn de maneres diferents i cal articular diferents alternatives que donin resposta a les diferent necessitats i potenciar escenaris de col·laboració i connexió entre les persones de l'organització.

L'Aprenentatge informal és per naturalesa espontani però es pot afavorir a partir de la visualització. conversació i connexió. Cal activar-lo i potenciar-lo. La visualització proporcionant recursos i instruments que permeten als treballadors una connexió àgil efectiva. la conversació presencial o virtual per aprendre i intercanviar idees i propostes i la connexió promovent canals diferents.
L'aposta és eliminar les fronteres entre formació i feina i entendre-ho com un tot. Fomentar la connexió entre aquests dos àmbits i entre es persones.

Per tant, els tres objectius de ('Avança't 2019-2022: L'aprenentatge pràctic són:

 • 1. Fomentar la corresponsabilitat en l'aprenentatge de les persones de l'organització
 • 2. Connectar persones
 • 3. Destruir la barrera entre formació i treball

Intentarem que el pla de formació Avança't 2019-2022: L'aprenentatge pràctic estigui vinculat al dia a dia del nostre treball i més que esdeveniments de formació concrets hi hagi actituds, ocasions i entorns planificats per l'aprenentatge permanent.

Models de formació i desenvolupament

Històric

L'Avança't 2019-2022: L'aprenentatge pràctic és el quart pla de formació i desenvolupament de l'organització. Prèviament s'havien executat:

L'aposta per la formació i desenvolupament de l'Ajuntament de Sant Boi és clara i sostinguda en el temps el que permet una gran acceptació per part de les persones que hi treballen i també obtenir fruits.
En els últims anys l'Ajuntament ha rebut diverses consideracions i els guardons més prestigiosos sobre formació i desenvolupament a l'àmbit públic.
A banda han estat convidats a diferents congressos i jornades per explicar el seu model. Si vols contactar amb nosaltres pots escriure un correu a rlopezp@santboi.cat

 • Pla Avança't
  (2009-2012)
 • Pla Avança't 2.0
  (2013-2015)
  • 2014. Explorando nuevos aprendizajes en el Ajuntament de Sant Boi de Llobregat al III Congreso Internacional EDO 2014 "Organizaciones que aprenden y generan conocimiento".
  • 2015. Premio a la mejor acción formativa en innovación en el V Congreso Nacional de Innovación y Servicios Públicos (CNIS) por Dinamización de contenidos.
  • 2015. Premio a la innovación didáctica en la Formación para el Empleo de las Administraciones Públicas del Instituto Nacional de Administración Pública (INAP)
 • Avança't construint aprenentatge
  (2016-2018)
  • 2016. XX Premios Capital Humano a la Gestión de RR.HH. en la categoria de Política Estratégica de Formación y Desarrollo.
  • 2016. Dinamización de contenidos: un caso práctico de curación de contenidos organizacional al IV Congreso Internacional EDO 2016 "Aprendizaje situado y aprendizaje conectado: implicacions para el trabajo".
  • 2016. Dinamización de contenidos: un caso práctico de curación de contenidos organizacional al VII Congreso Internacional en Gobierno, Administración y Politicas Públicas 2016, en el grupo de trabajo Empleados públicos del siglo nuevas formas de aprendizaje para un nuevo entorno.
  • 2016. Xl Jornada del Programa Compartim de Gestió del Coneixement del Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada de la Generalitat de Catalunya.
  • 2017. VIII Edición de los Premios Cegos con Equipos&Talento a las Mejores Prácticas. Distinció Sector Públic.
 • Avança't l'aprenentatge pràctic
  (2019-2022)
  • 2019. Reunió referents de formació INAP (Madrid).