Vols saber quan de vulnerable ets en Internet?

oete

Abans, en temps de l’Oest, el gran delinqüent era aquell que aconseguia assaltar el tren dels diners i a sobre atracava els seus 200 passatgers.

dinerohackers-715x374

 Ara, el gran delinqüent ha canviat, és el que aconsegueix estafar a 200 milions de persones. I ho té més fàcil perquè tota persona que estigui connectada a Internet es susceptible de ser una víctima!!!

 

Com diu Arturo Navarro, expert en Ciberseguretat:

“La seguretat total no existeix, és impossible. El què hem de fer es posar-ho difícil perquè als hackers no li sigui rentable.”

“Tot és hackeable, falta la inversió necessària per poder fer-ho.”

 

Aquest mes d’octubre és el mes de la Ciberseguretat, i és per això què:

         Us deixo un test que podeu realitzar per saber la vostra vulnerabilitat en Internet i saber què s’hauria de fer per millorar-la.

       – Angelina Jolie i Brad Pitt es separen!!!

         Noves formes de atacs i estafes dels quals cents d’usuaris ja han sigut víctimes.

      – i de què es parlarà en el congrés de Ciberseguretat.

 

Test:

test

En aquest link podreu realitzar el test per saber com de vulnerables sou a Internet.

https://blog.kaspersky.com.mx/cyber-savvy-quiz/

Aquest test està realitzat per la companyia Kaspersky (us sona?, és el nostre antivirus) i afirma què “Internet, com tot en la vida, potser segur o insegur, però que tot depèn dels nostres hàbits”. De fet, estableix una curiosa comparació: “Estàs a salvo al carrer si utilitzes els passos de vianants i respectes els semàfors, però no si camines per la nit amb un munt de diners en efectiu en la butxaca. El món d’Internet té regles que són igualment obvies, però no tot el món està familiaritzat amb elles.”

Aquest test no només serveix per esbrinar el nivell de risc al que estem exposats, sinó que també et permetrà conèixer què podria passar-te i aprendre a protegir-te de la manera apropiada de la mà de consells concrets.

I no us preocupeu pel resultat, gaire bé tothom té els mateixos.

 

Estafes i altres formes de atac:

angelina-jolie-brad-pitt-separan_955416384_113749705_626x472

 

Notícia bomba! Angelina Jolie i Brad Pitt es separen!! Pot ser us pica la curiositat i en voleu saber més.

En aquest exemple, si volem llegir la notícia des de Facebook, ens redirigeix a una nova pàgina en la que torna a sol·licitar els nostres credencials de Facebook per poder llegir-la. Però el que estem fent es permetre que l’aplicació accedeixi a les nostres dades personals i inclús que pugui escanejar els nostres dispositius i transferir informació privada a un usuari remot.

 

Què fa en Dani Rovira? I Enrique Iglesias?

enrique-iglesias

I busquen informació d’aquests i altres famosos per Internet, sense pensar-ho dues vegades.

En aquest sentit el diari 20 minuts va publicar una llista dels famosos espanyols més buscats i amb més perill d’infecció (de dispositius, s’entén)

http://www.20minutos.es/noticia/2850894/0/famosos-peligro-busqueda-google-enrique-iglesias-amaia-salamanca-blanca-suarez/

En primer lloc es troba Enrique Iglesias seguit de Amaia Salamanca, Blanca Suárez, Dani Rovira, Penélope Cruz o Iker Casillas.

Si feu qualsevol carca es aconsellable que vigileu les fonts de consulta, tenir especialment atenció en cerques a través de torrent i protegir el vostre equip.

 

I finalment, amb respecte aquest punt, el següent vídeo fet per Chema Alonso, ens alerta de les aplicacions on donem accés al nostre e-mail.

En ell explica una tècnica d’atac massiu que està sent utilitzat per robar l’accés del correu electrònic mitjançant els permisos que donem a algunes aplicacions.

http://www.ondacero.es/noticias/ciencia-tecnologia/presta-atencion-que-aplicaciones-das-acceso-cuenta-email_201604285722277b6584a81fd880ee15.html

 

Mes de la ciberseguretat d’octubre

 consejos-seguridad-malware-1078x516

 L’objectiu és el de conscienciar a la població i a les empreses de la autoprotecció i la formació dels seus tècnics.

L’slogan anterior era: “Atura’t, Pensa i Connectat”

Aquest any el missatge és: “Dos passos endavant”. És a dir, no s’ha de confiar només en un usuari i una contrasenya, s’ha d’utilitzar la doble autenticació, ja sigui mitjançant el mòbil o el correu electrònic.

 

Cada setmana està dedicada a un tema (4 temes):

1.       Seguretat en aplicacions bancàries: Consisteix en utilitzar la doble autenticació.

2.       Sanitat cibernètica: Podem pensar que no som prou importants pels hackers, però ens poden robar les nostres dades personals, bancàries, els contactes, …

 3.       Nou reglament de dades personals: Què els avisos legals siguin humanament llegibles.

 4.       Formació en ciberseguretat: Per exemple, l’atac als mossos va ser perquè els programadors que van fer aquesta web no sabien com protegir-la completament.

 I seguretat als mòbils: Quan descarreguem, no ens fixem qui l’ha programat. Hauríem de saber si té un altre programa que és de confiança o és el primer i potser que ho dediqui com aplicació per fer accions fraudulentes.

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *