Streaming teatral

Xavi Belarte

Pels que ja tenim una certa edat, parlar de Estudio1 ens remet a un espai dramàtic que durant aproximadament vint anys (1965-1984), en la seva primera i més gloriosa etapa, emetia TVE. Per cert, el nom de Estudio 1 ve del plató on es gravaven aquestes representacions teatrals.

A proposit de teatre i televisió. Fa uns dies el diari El País publicava un article, en el que parlaven de les opcions de veure a la carta obres de teatre i d’altres arts escèniques, streaming.

Tot i semblar una idea innovadora, una mena de Netflix de teatre, el fet és que ja fa temps, com podreu llegir a l’article, que a diferents països existeixen plataformes que ofereixen aquest servei. A Catalunya tenim PlayTheatres on de moment podeu veure algunes obres de les T de teatre o de Minoria Absoluta, així com algunes òperes.

A qui ens agrada el teatre sabem que no és pas el mateix viure’l en directe que veure’l a través d’una pantalla, però també és cert que no pots abraçar tota la oferta o, senzillament, la teva economia tampoc t’ho permet.

Cal veure si aquestes iniciatives rebran el suport tant dels espectadors, com del propi sector.

Us deixo també l’opinió que l’Aída Pallarès ha publicat al respecte a Entreacte