Salut mental en tres propostes

Noves iniciatives

“Activa’t per la salut mental” és un projecte de la Federació Salut Mental Catalunya i la Generalitat de Catalunya, al qual s’hi ha incorporat posteriorment VEUS (Federació Catalana d’Entitats de Salut Mental en 1a persona) i compta amb la col·laboració del Departament de Benestar Social i Família, i diferents Diputacions. Està en fase de prova pilot a 12 municipis.

Què crida l’atenció? Que s’estructura en forma de circuit de serveis tant per a persones amb malaltia mental com per a les persones cuidadores: serveis de formació, d’informació i orientació, i grups d’autoajuda. I des d’una perspectiva comunitària, afavorint la relació entre persones afectades, familiars i professionals, i amb la voluntat de fer-los a tots agents actius en aquest procés, ja que la reducció de les estades hospitalàries incrementa la responsabilitat de totes les persones vinculades amb aquests casos.

comunitat

Nota: merci Robert López per la info!

 

Infància i salut mental a debat

L’Ateneu Barcelonès acollirà el proper 14 de febrer, a les 09:15h, un debat que duu com a títol “L’atenció en salut mental dels infants i adolescents. Noves respostes per afrontar un repte creixent”.

En l’acte es presentarà el dossier “L’atenció en salut mental dels infants i adolescents. Noves respostes per afrontar un repte creixent” a càrrec d’Anna Sunyer, coordinadora de la Plataforma d’Infància de Catalunya (PINCAT). A continuació hi haurà un debat amb tres experts d’entitats socials:

  • Carme Grifoll, directora de la Fundació Nou Barris (Fòrum Salut Mental)
  • Marta Poll, directora de la Federació Salut Mental Catalunya
  • Carme Calafat, directora de l’àrea d’infància, família i gènere d’ABD Associació Benestar i Desenvolupament (FEDAIA i FCD)

salut-mental-nens

 

Cicle de xerrades sobre salut i tecnologia

L’Obra Social de La Caixa va encetar el passat 19 de gener el cicle ‘En mans de les màquines. El futur de les tecnologies de la cura’, amb la conferència “Controvèrsies que genera la incorporació de robots i altres tecnologies de cura de malalties”. Caldrà seguir amb atenció les futures activitats programades en aquest cicle, que pinta molt bé.

Processed with VSCOcam with c2 preset

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *