Què és fer Nesting?

Heu sentit parlar del Nesting? Doncs sembla que és l’última moda. Etimològicament prové de “nest” que significa niu. I es pot traduir com “estar-se a casa”. D’aquí esdevé que practicar Nesting equival a quedar-se a casa, fugint d’actes socials, i optar per fer tasques cassolanes com ara la reposteria o la jardineria.

Com veieu, no han inventat la roda. Probablement ha estat la necessitat d’aillar-se de la vida social per recuperar-se del ritme frenètic que portem el dia a dia, i l’afegit (quasi obsessiu) de posar nom a tot allò que fem. El resultat d’aquest binomi: Nesting.

Comparteixo amb vosaltres aquest article del suplement d’El País on podreu trobar estudis que afirmen que estar-se a casa durant el cap de setmana rebaixa l’ansietat i il·lumina la ment. Fer Nesting busca potenciar el que els anglesos anomenen Me Time, reservar moments per tu i dedicar-los a les tasques més quotidianes de la llar, disfrutant de les coses més senzilles de la vida.

A l’article trobareu evidències com la que demostra que la reposteria és una de les teràpies més eficaces contra la depresió. Llegir una bona novel·la redueix el risc de patir una demència, i dedicar-se a la jardineria  baixa els nivells de cortisol, hormona que provoca l’estrés.

En definitiva, tot s’hi val, fins i tot avorrir-se.

I tú, què faràs aquest cap de setmana? M’agradaria conèixer la teva opinió, què et sembla la proposta del Nesting? Escriu-me un mail a sgarciav@santboi.cat.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *